Търси
Filters

На море с две деца

На море с две деца

Затворен комплекс срещу градски курорт

През юни и юли бяхме на море с децата на две тотално различни места. Първият път избрахме затворен комплекс с осигурена храна, аниматори, плаж под носа и всички екстри в рамките на комплекса. Второто море беше по-смело – на квартира в Поморие. Ето плюсовете и минусите на двете, когато ги посещаваш с едно бебе на 2-3 месеца плюс дете на 2 години.

Зорница сендс в Елените е едно много приятно място за почивка и на пръв поглед чудесно за деца. Хубаво обслужване, вкусна храна, красива гледка. На какво се зарадвахме по време на престоя ни и защо решихме, че за децата е по-добре да почиваме в градски курорт:

 

ПЛЮСОВЕТЕ НА ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС:

 

 1. Всичко е на едно място, почти безопасно за двегодишния.

 2. Плажът е буквално пред входа на хотела, стига се за минута от стаята, така че ако си забравил играчка, шише, памперс или блуза, скачаш и си там.

 3. Има сервитьор, който обслужва и плажа.

 4. Осигурената храна по часове е супер плюс за нетърпеливи деца и родители.

 5. Басейнът за деца е чудесна екстра.

 6. Детската дискотека в рамките на комплекса е добро забавление в рамките на 30 минути.

 7. Хотелското почистване всеки ден е направо супер за гости с деца.

 8. Наличието на лекар 24 часа е супер преимущество, когато детето се разболее.

 9. Супер гледката дава готини възможности за снимки в Instagram :)

 

МИНУСИТЕ НА ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС:

 

 1. Нашата почивка беше 10 дни и малко се отегчихме на едно място.

 2. Наоколо почти няма какво да се прави с толкова малки деца.

 3. Храната, макар и вкусна, започва да става еднообразна след петия ден.

 4. Заведението до плажа е само едно и за дълъг престой доскучава.

 5. Плажът е частен и поради тази причина тесен и доста ограничен.

 6. Аниматорите са предвидени за доста по-големи деца.

 7. Детският кът не работи нон-стоп и не е особено интересен за двегодишен разбойник.

 8. Когато децата не обичат да пътуват, затвореният комплекс е добре да предлага много атракционни, което в нашия случай липсваше.

Седмици след първата ни почивка в Елените, заминахме за втора в Поморие. Избрахме двуседмичен престой на квартира в близост до санаториума, защото едната баба беше там. Споделям наблюденията си за плюсовете и минусите да посетите градски курорт с две деца:

 

ПЛЮСОВЕТЕ НА ГРАДСКИЯ КУРОРТ:

 

 1. Разнообразието от забавления и атракционни е неизчерпаемо. В нашия случай – батути, колички, кончета, влакче из града, файтон, пристанище с кораби, фонтани.

 2. Много хора посещават Поморие в пика на сезона, за това постоянно имахме компания, макар и да заминахме само аз с децата и гледачката.

 3. Множество плажни барове, на които всеки ден можете да водите децата. Да. Децата. Водихме и Деян, на когото доста му допадаше да стои по боди на диванче и да рита с крака, да му подухва морски вятър и да се наслаждава на всякакви сменящи се гледки.

 4. По тези барове има доста дечица, които скучаят и си търсят компания и нови играчки.

 5. Разнообразна храна всеки ден, без определен час.

 6. Квартирата, която наехме, включваше огромен двор, в който не само Деян спеше, Боян играеше, а паркирахме колата дори.

 7. По-ниски цени на храна и услуги от затворения комплекс.

 8. Дълги разходки с колички покрай морето.

 9. Дори и да вали, винаги имаш какво да правиш.

 10. Разнообразието дава готини възможности за сторита в Instagram.

 

МИНУСИТЕ НА ГРАДСКИЯ КУРОРТ:

 

 1. Когато си в квартира, а не в хотел – чистенето е само няколко пъти за целия престой.

 2. Липсата на осигурена храна е и плюс, и минус, защото постоянно трябва да мислиш кога и какво да ядеш. Да чакаш да я приготвят, после да чакаш да сервират, да искаш сметка, да чакаш да я платят.

 3. Поморие се оказа по-скъп град от очакваното, вероятно поради наличието на много руснаци в района, в който бяхме отседнали.

 4. Вечер в града става лудница. Буквално. Хиляди хора се струпват в централната част, в заведенията, покрай морето и децата откачат от превъзбуждане.

 

Вероятно има още множество позитиви и негативи и в двата случая, но важното е да намерите оптималния вариант за вас и вашите деца. Ако все още не сте почивали, сигурно този текст ще ви бъде полезен. А ако вече сте се върнали от почивка, пишете вашите впечатления – затворен комплекс или град избрахте и защо.

P.S. Вижте снимки от двете ни ваканции в профила ми в Instagram: https://www.instagram.com/radostna/

 

#RadostnaMama

Leave your comment
Comments
8/14/2018 8:52 AM
Ние бяхме на затворен комплекс в България, когато Кристиян беше на 5-6 месеца (Duni Royal Resort).  Да наистина всичко ти е под ръка, но на нас ни омръзна в един момент поради липсата на достатъчно пространство за разходка. Затвореният и лискав комплекс с всички осигурени екстри и високата цена, която заплатихме за съжаление не поречи всички (без Кристиян) да ни хване чревния вирус. Да не споменавам, зе кумoвете ни бяха и двамата на системи. Имам познати които са ходили 3-4 пъти в същия комплекс и не са имали този проблем, но за съжаление ние не можем да се похвалим с достатъчно положителен опит и разбираемо не сме го повторили.
8/14/2018 12:58 PM
Оо, съжалявам да го чуя. Боян също хвана някакъв вирус в затворения комплекс, но за наша радост, беше кратко и безпроблемно, без повръщане. След нашия опит на двете места, другата година ще предпочитем отново града, но в хубав хотел - две в едно :)